Rândurile scrise de Adrian Tudorache, poliţist criminalist, nu sunt doar o simplă postare. În aceste rânduri se regăsesc, cred, toţi cei care poartă uniformă şi care după o viaţă dedicată instituţiei, se simt batojocoriţi, umiliţi, aruncaţi, inutili. E un strigăt al frustrantei neputinţe, al nedreptăţii:
<< Am fost militar de carieră : polițist criminalist. Cam trei decenii, aproape cât au unii vârstă sau vechime în Parlamentul României. Numai că peste noapte cineva, într-un moment de plictiseală , mi-a anulat munca de-o viață și dreptul la titlul onest de pensionar militar, încadrându-mă într-o altă categorie socială . M-am trezit peste noapte că sunt ,,Special”. Nu laudativ este termenul cum ar crede unii, ci parazitar cum îl prezintă în media fătuci și băieței, sau la pupitrul Camerelor legislative, ,,oamenii politici”. Oamenii politici omit cu bună știință de propriile pensii pentru o vechime în muncă de 5 ani. Aceiași care au știut să reducă întâi salariile polițiștilor în vremea crizei, tot ăia care omit să plătească salariile personalului MAI la nivelul de salarizare general. Pentru polițiști nu sunt drepturi, sunt doar obligații. Democrația e un moft pe care doar civilii și-l pot permite.
Acum în an dublu electoral, experții în democrație dau legi imbecile, făcute pe genunchi, doar pentru flexarea mușchilor și pentru aburitul celor cu 2 neuroni. În realitate pensia militară nu are nici în clin, dar nici în mânecă cu pensia specială, cea pe care și-au dat-o cu dedicație parlamentarii, sau ca cea a primarilor ținuți slugi pe lângă baronii locali, sau ca cea a magistraților obedienți în fața cocalarilor îmbogățiți din bani publici. Pensia specială este a judecătorilor care împart dreptatea după greutatea portofelului, sau după propriile interese. Este a Curții Constituționale care o declara neconstituțională nu din rațiuni morale, ci invocând dejecțiile strâmbe ale unor alți „speciali” incapabili să evolueze liber.
Pensia specială este imorală, nesimțită și nedreaptă, asa cum poți caracteriza majoritatea largă din Parlamentul României, dar ea nu poate fi confundată cu pensia militară de serviciu, decât cu REA VOINȚĂ.>>
Felicitări pentru mesaj, stimate coleg!
Eu însă îmi pun aceeaşi întrebare de multe luni: oare chiar intenţionat s-a creat şi se menţine această confuzie omniprezentă între pensiile speciale şi cele de serviciu, militare? Cu ce scop? Şi cu ce preţ?
Discussion about this post