Și excepția care confirmă regula e greva dascălilor, pentru care am toată considerația. Ce ne-au demonstrat tuturor prin această grevă generală? Că SINGURA modalitate de a-i băga cineva în seamă este să oprească lucrul, exact în cele mai dificile momente, cum este încheierea anului școlar. După mintea guvernanților, grevele are trebui să se desfășoare 3 zile de Paște, 3 zile de Crăciun și 3 de revelion.
Sclavii timpurilor mai mult sau mai puțin îndepărtate se mobilizau să protesteze și opreau munca exact când navele ajungeau în porturi și refuzau să le încarce. Pentru că acela era momentul când pe stăpâni îi durea.
Ce ne-a demosntrat, fără să vrea, comicăria asta de guvern? Că dacă vrei să fii băgat în seamă, trebuie adoptate măsuri extreme. În caz contrar, micționează cu boltă pe protestatari, indiferent din ce categorie profesională ar face aceștia parte și indiferent câte mitinguri de avertisment ar avea loc sub balcoanele Palatului Victoria sau ale Parlamentului.
Vor urma, sunt convins, manifestații și proteste ce vor degenera în greve generale ale angajaților din sistemul sanitar, al protecției sociale, ale transportatorilor și ale agricultorilor. Greva cadrelor didactice e doar scânteia ce va declanșa explozia.
În altă ordine de idei, de ce nu se acceptă dreptul la grevă al polițiștilor, un drept constituțional, de altfel? Pentru că suntem singurii pe care se bazează, interzicându-ne acest drept, că le vor apăra cururile.
Bâlbâitul ăsta de Ciucă care „niciodată nu va face politică”, dar și toată șleahta de politruci ordinari care s-au tot jucat la butoanele României, au adus-o pe butuci.
Plagiatorul dovedit, somnorosul și inexistentul Bode a adus Ministerul Afacerilor Interne la o gravă criză de personal, prin politica împuternicirilor pe criterii politice în funcții de comandă la nivelul subunităților, o criză fără precedent, de altfel: pentru prima dată în istorie, numărul candidaților școlilor de poliție este mai mic decât numărul locurilor de școlarizare!
Să nu credeți că asupra profesorilor nu există presiuni la nivel de școli din partea directorilor, cei mai mulți numiți, ați ghicit, politic. Există! Dar îi admir pentru unitate și pentru că au ales să scoată capul din noroi! Și până nu vom adopta cu toții atitudinea acestora și acceptăm în continuare să fim călcați cu bocancul pe grumaz, vom rămâne o țară de mămăligi, bugetari sau angajați din mediul privat, deopotrivă!
Până una-alta, încă suntem niște mămăligi și ne merităm pe deplin soarta, spre rușinea noastră!
RESPECT DASCĂLILOR!
Președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS
Discussion about this post