Mugurii de brad sunt un real izvor de sănătate pentru organism, având efecte terapeutice complexe. Acest sirop este foarte des lăudat şi are efecte multiple, cum ar fi cele antiinflamatoare, cele sedative şi cele diuretice, dar şi cele astringente. Mugurii de brad îşi fac apariţia pe ramuri în lunile mai şi iunie, şi sunt recunoscuţi de obicei în funcţie de nuanţa lor de verde crud, ei fiind ideal de cules în momentul în care ating o lungime de minim două degete. Sunt mai multe motive pentru care se recomandă consumul de sirop de brad, iar cele mai importante dintre ele sunt explicate în informațiile de mai jos.
Siropul de brad în bolile respiratorii
Siropul de bad este recomandat pentru tratarea afecţiunilor din laringe şi din trahee. Tot siropul de brad este şi cel care are rolul de a calma tusea. De asemenea, siropul de brad vine şi cu o serie de beneficii importante pentru astm, bronşită şi tuberculoză. În fiecare zi sunt administrate între 6 şi 10 linguriţe de sirop de brad pentru a trata afecţiunile aparatului respirator. Preparatul acesta are şi efect dezinfectant, calmant şi ajuta cu mult la regenerarea ţesuturilor care au fost lezate de infecţii. În mod suplimentar, se va face şi gargară cu 2 linguriţe de sirop de muguri de brad, care au fost diluate într-un sfert de pahar cu apă.
Siropul de brad este ideal în caz de anemie
Administrarea de siropuri naturale din brad este indicată și în caz de deficiență de vitamine și minerale. Mugurii de brad vin cu efecte vitaminizante şi au rolul de a stimula şi de a regla metabolismul, având şi efecte regenerante miraculoase. Tratamentul anemiei este adresat mai ales copiilor, care recepţionează foarte bine preparatele din ţesuturi vegetale. În acest sens sunt făcute cure de câte două săptămâni, în tot acest timp fiind administrate 2 sau 3 linguriţe de sirop de muguri de brad obţinute din miere, înainte de mesele principale.
Siropul de brad intareste sistemul imunitar
Siropul de brad are efecte care stimulează sistemul imunitar, fiind excelent pentru întărirea acestuia. Se recomandă administrarea în sezonul rece, când îl pot consuma în scop imunostimulant atât adulții, cât și copiii. O linguriță de sirop de brad administrată de două-trei ori pe zi într-un pahar cu apă este mai mult decât suficient pentru o sănătate de fier.
Beneficii pentru sănătate ale siropului de brad în problemele digestive
Preparatele din muguri de brad vin cu efecte terapeutice importante şi sunt utile pentru gastroenterite, litiaza biliară, crampe, infecţii intestinale, colită şi vomă, diaree, balonare şi lipsa poftei de mâncare. Atunci când se administrează cu 10 sau 15 minute înaintea mesei, acest remediu vine cu o serie de efecte excelente pentru stimularea digestiei.
Siropul de brad şi afecţiunile renale
Siropul de brad este folosit şi în afecţiuni renale, fiind un adjuvant in caz de cistită, nefrită sau inflamații relane. Efectul său diuretic este ceea ce îl recomandă pentru astfel de afecțiuni. În aceste cazuri, se poate amesteca în apa consumată zilnic, în ceaiul din plante sau în limonadă, unde înlocuiește cu succes mierea.
Discussion about this post